Espai patrimoni

Ferran Marín i Ricard Escarré

Programació

Dimecres 8:00 pm 9:00 pm

Espai Patrimoni és un programa quinzenal de Constantí Ràdio que s'emet, amb redifusions, cada dimecres de 8 a 9 de la tarda i amb una durada aproximada d'una hora. L'equip del programa el formen el Ferran Marín, el Ricard Escarré i el Josep Estivill. El programa es divideix en diferents seccions independents, però relacionades entre si.

La primera és "El tema de la setmana" a on es tractaran afers relacionats amb l'arqueologia, la història, la recerca, l'etnografia… Comptarem amb convidats que ens aproparan els oficis de la cultura, les llengües minoritàries o els parlars catalans.

"Actualitat patrimonial" ens porta les notícies més importants del patrimoni cultural aparegudes a la premsa i a altres mitjans de comunicació i que comentarem i complementarem amb el nostre estil particular.

"Descobrint el nostre patrimoni" és la secció a on describirem un element característic del patrimoni cultural de les nostres comarques: castells i fortificacions, monestirs, rutes culturals i monumentals, conjunts arqueològics, museus…

A la secció "A on anem? Tarragona poble a poble" visitarem les localitats de la nostra comarca i de les comarques veïnes. No heu pensat mai que viatgem centenars o milers de kilòmetres per conèixer món i cultures, però que desconeixem el que tenim més a prop de casa? Doncs a Espai Patrimoni volem posar remei.

"In loco dicto Constantino" és l'apartat de patrimoni i història local. Hem triat aquest nom perquè aquesta frase figura en alguns documents i vol dir "en un lloc anomenat Constantí". És veritat: sembla el començament d'un relat. I és que la nostra història i el seu llegat no ha de ser necessàriament avorrida.

"Música Mundana" és un clàssic de la ràdio constantinenca recuperat com a secció del nostre programa. De la mà del Ricard Estivill coneixerem l'estreta relació entre la música i el patrimoni cultural i coneixerem també la vida i obra d'alguns compositors.

Finalment, "El racó de l'arxiu" és la secció presentada pel Josep Estivill, tècnic del nostre arxiu municipal. Ell ens aproparà a les nostres llars les activitats i el fons bibliogràfic i documental d'aquest servei bàsic per als investigadors i per a qualsevol amant de la història.

En un futur no gaire llunyà confiem complementar l'experiència de les ones amb un espai a internet per als nostres oïents. Temps al temps. Com podeu veure, hem intentat crear un espai a on tingui cabuda el màxim possible de patrimoni cultural, constantinenc, tarragoní i mundial. Esperem que us agradi i que ens acompanyeu cada programa.

Més

Podcast


Espai patrimoni


Current track

Title

Artist

Background